Etikett: utanför-ämnet
Läst 861 ggr
2016-04-08 22:06
0
Bandyhaket 9 april
Tonfiskrisotto
(4 portioner)
- 1 gul lök
- 2 matskedar smör eller margarin
- 1 burk skivade champinjoner i vatten eller smör
- 2 deciliter långkornigt ris
- 5 deciliter vatten
- 0,5 tesked salt, vitpeppar
- 1 burk tonfisk i olja
- 0,5 deciliter finstrimlad gräslök
- 1 röd paprika
Hacka löken. Smält matfettet i en gryta. Fräs löken och champinjonerna med sitt spad i detta några minuter utan att det får färg. Tillsätt riset, vatnnet och saltet. Rör om och låt allt småkoka under lock cirka 20 minuter.
Blanda sedan ner tonfisken (med oljan) och gräslöken. Smaka av med salt och vitpeppar. Hacka paprikan och garnera med den.
Servera med stekt ägg, soya och tomatsallad.
Var positiv -må bra
Annons:
2016-04-08 22:30
0
#1
Låter gott.
Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld
2016-04-09 08:32
0
#2
Mums!
Anna-Karin
”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
2016-04-09 08:33
0
#3
Ja, låter verkligen gott.
Annons: