Bandykorvkiosken 22 mars
Korv Stroganoff
(4 portioner)
- 300-400 gram falukorv, varmkorv eller wienerkorv
- 1-2 gula lökar
- 2-3 matskedar tomatpuré eller ketchup
- 2-2,5 deciliter creme fraiche
- 1/4 tesked salt, vit- eller svartpeppar
- persilja hackad
Dra skinnet av falukorven och strimla den eller skiva mindre korvar. Hacka löken. Bryn matfettet och fräs korv och lök i detta några minuter. Tillsätt tomatpuré eller ketchup, späd med creme fraiche, lite i taget, och rör om.
Låt rätten småkoka utan lock 5 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar samt strö persilja över.
Servera med
kokt ris och blandad grönsallad
kokt potatis och gröna bönor
spagetti och skivade tomater och gräslök
Var positiv -må bra
Tyvärr, ingen av mina favoriträtter trots att, eller p g a att, jag lagat den väldigt ofta de senaste 35 åren.
Anna-Karin
”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Jag gillar rätten
Jag också, men det ska vara creme fraiche och inte grädde som det brukar stå i olika recept.
Var positiv -må bra
Jag tror jag tar mig en bandykorv ja… Börjar sakna bandyn lite 🤦♂️
#3 Jag föredrar den med creme fraiche och makaroner istället för ris men det var jag ensam om här.
Anna-Karin
”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”