Annons:
Etikettutanför-ämnet
Läst 384 ggr
Catwoman
2016-03-21 17:00

Bandykorvkiosken 22 mars

Korv Stroganoff

(4 portioner)

  • 300-400 gram falukorv, varmkorv eller wienerkorv
  • 1-2 gula lökar
  • 2-3 matskedar tomatpuré eller ketchup
  • 2-2,5 deciliter creme fraiche
  • 1/4 tesked salt, vit- eller svartpeppar
  • persilja hackad

Dra skinnet av falukorven och strimla den eller skiva mindre korvar. Hacka löken. Bryn matfettet och fräs korv och lök i detta några minuter. Tillsätt tomatpuré eller ketchup, späd med creme fraiche, lite i taget, och rör om.

Låt rätten småkoka utan lock 5 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar samt strö persilja över.

Servera med 

  • kokt ris och blandad grönsallad

  • kokt potatis och gröna bönor

  • spagetti och skivade tomater och gräslök

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Annons:
AnnaKarin
2016-03-21 17:03
#1

Tyvärr, ingen av mina favoriträtter trots att, eller p g a att, jag lagat den väldigt ofta de senaste 35 åren.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

Leffe
2016-03-21 17:27
Catwoman
2016-03-21 19:04
#3

Jag också, men det ska vara creme fraiche och inte grädde som det brukar stå i olika recept.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

[VSK]
2016-03-21 20:47
#4

Jag tror jag tar mig en bandykorv ja… Börjar sakna bandyn lite 🤦‍♂️

AnnaKarin
2016-03-21 21:09
#5

#3 Jag föredrar den med creme fraiche och makaroner istället för ris men det var jag ensam om här.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

Upp till toppen
Annons: