Bandykorvkiosken 21 mars
Kyckling i grädd-vinsås
(3-4 portioner)
- 2 paket kycklinglår eller -ben
- 1 paket kycklinglever
- 2-3 matskedar smör elle margarin
- 1 burk skalad gul lök
- 1 burk hela champinjoner i smör eller vatten
- 2-3 matskedar vetemjöl
- 1-2 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter vitt vin eller 1/2 deciliter sherry
- 1 tesked salt, vitpeppar
- persilj, hackad
Tina kycklingdelarna och bryn dem i matfettet i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta. Bryn kycklinglevern i bitar och spara den tills vidare. Bryn väl avrunnen lök och champinjoner, lägg över dem i grytan. Strö över mjöl, häll på grädde och vin samt krydda med salt och vitpeppar.
Låt rätten koka cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg i kycklinglevern. Smaka av och krydda eventuellt mer. Strö hackad persilja över.
Servera med kokt potatis, färsk inlagd gurka och skivade tomater.
Var positiv -må bra
Ja happ så nu får man laga sin egen mat oxå 😃
Skämt åt sido. Det där låter inte helt fel. Måste absolut provas.
Fast det saknas lite sting - ha i lite chili också 😉
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
#2 Ja låter bra