Läst 395 ggr
[VSK]
2016-02-21 16:35

Västerås SK knäckte Vänersborg

"Först chockade Vänersborg favoriten Västerås efter bara tre minuter. Sedan tog Västerås över allt i andra halvlek och tog hem den första kvartsfinalen med 5-2. "Vi visade att andra halvlek är vår starka sida", säger Västerås Mikael Olsson.

Elitserieåttan Vänersborg och veteranen Joakim Hedqvist chockade seriesegrarna Västerås i inledningen av matchen genom att göra 1-0 redan efter knappa tre minuter. En hörna för Västerås ledde till att Vänersborg och Hedqvist kunde kontra in första målet i matchen.

Sedan hann det knappt gå sex minuter innan Västerås var med i matchen igen när Tobias Holmberg ordnade kvitteringen till 1-1. Ett halvtidsresultat som speglade matchbilden bra i en välspelad första kvartsfinal.

Västerås ägde andra

Det hände något i halvtid, för när lagen klev ut på isen i andra halvlek handlade det mesta om Västerås. Lika snabbt som Vänersborg drog in första målet i matchen, lika snabbt gjorde Simon Jansson 2-1 i början av andra halvlek.

Sedan flög siffrorna iväg och när matchen var slut stod det 5-2 på resultattavlan. Vänersborgs målvakt David Borvall gjorde, trots siffrorna, en riktigt bra match.

– Det är svårt att värdera sin insats när man förlorar, säger David Borvall.

Kvartsfinal 2 spelas i Vänersborg på tisdag".