2016-02-20 22:05 #0 av: VSK

"Serieseger och kvartsfinal mot Vänersborg. Slutspelet för VSK Bandys del inleds på söndag och förberedelserna är i full gång. 

– Det märks på oss att det börjar närma sig, säger Michael Carlsson.

Ledig onsdag, massage och lugn träning i torsdags samt full fart i dag (fredag) och i morgon (lördag). Så ser VSK Bandys schema ut inför den första kvartsfinalen mot Vänersborg på söndag.

– Alla är medvetna om vad som väntar. Det kändes väl redan efter VM-uppehållet som att förberedelserna inför slutspelet började. Det har varit lite smågrinigt, säger backen Stefan Edberg.

Spelschemat i kvarts-finalserien är tätt. Redan på tisdag spelas den andra matchen nere i Vänersborg. Det gör att tränaren Michael Carlsson gör vissa korrigeringar gällande träningsmängden.

– När vi väl tränar så gör vi det i full fart. Vi tror mycket på att så som vi spelar på träning så spelar vi på match. Det vi gör är att vi drar ner träningarna rent tidsmässigt men vi behåller samma intensitet. Ibland kan träningarna vara så korta som 40 minuter, säger han.

Hur märker du av att det vankas slutspel?

– Alla blir mer noggranna. Spelarna filar mer på sina klubbor och det märks på koncentrationen att det är dags. Träningarna är hårda men det är aldrig så att det går över gränsen även om det brakat till någon gång. Men det är sådant som vi löser direkt och går vidare".

Läs klart här >>> http://vlt.se/sport/bandy/1.3575135-dags-for-sm-slutspel-sa-laddar-vsk