2013-03-09 13:10 #0 av: VSK

BANDY. Nej. Sirius kunde inte avgöra kvaldramatiken i Kalix. Mötet i Norrbotten slutade 4–4 och därmed avgörs allt i söndagens sista omgång – där alla fyra lagen i kvalgruppen har chans att nå elitserien.

Seger hade gett Sirius fortsatt elitseriestatus på fredagskvällen, men Kalix ville annat och Sirius fick kämpa sig till en poäng på Kalix IP.
– Självklart hade vi velat avgöra allt i dag (läs i går), men vi mötte ett riktigt bra Kalix. Matchen kunde ha slutat hur som helst. Jag är nöjd med vår prestation, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson.

Sirius har dock fortsatt grepp om en elitserieplats där laget leder tabellen på sex poäng, en poäng före Kalix och Gripen som båda står på fem. Även Motala har fortsatt chans att klara sig kvar i högsta serien då östgötarna står på fyra inför söndagens hemmamöte med Kalix. Kan det bli jämnare?

För Sirius räcker en poäng i söndagens hemmamöte med Gripen på Studenternas för att säkra fortsatt elitseriespel.
– Vi har varit i ganska många tuffa situationer den här säsongen och är vana vid att hantera det. Det gäller bara att gilla läget. Men Gripen måste vara riktigt bra för att slå oss. Jag är övertygad om att vi kommer att klara det här, säger Olle Gabrielsson som inte fruktar någon elitseriefrossa hos sina spelare.

Sirius gjorde en stark vändning på matchen i Kalix, där hemmalaget tog en tidig ledning med 2–0 innan Sirius gick ifatt innan halvtid.
– Våra sista 20 minuter i första halvlek är vår bästa period i matchen, säger Olle Gabrielsson.

I andra halvlek var Kalix strået vassare än Sirius, och hade 4–3 med 15 minuter kvar att spela. Men Patrik Eidenert pangade in kvitteringsbollen via ett stenhårt frislag.

Sirius kostade också på sig att missa en straff när Pierre Roos sköt bollen i ribban via hemmamålvakten Björn Hellman. Situationen som föranledde straffen blev omdiskuterad.
– Vi gjorde mål i läget där Viktor Broberg blev fälld. Men domaren (Keijo Hyvärinen) hann blåsa klart och kunde inte förlänga signalen, och då får han inte ändra sig. Han bad om ursäkt efteråt, och sa att han inte såg bollen gå i mål, säger Olle Gabrielsson.

Utgången av söndagens kvaldrama är svår att sia om. Men Olle Gabrielsson tycker att Kalix har gjort sig förtjänta av att följa med Sirius upp i elitserien.
– Det är det bästa laget vi mött i kvalet. De är bättre än Motala.

Sirius laddar nu om med övernattning i Luleå innan de flyger hem i dag på förmiddagen. Det blir vila på lördagskvällen innan säsongens sista bandydrama väntar på söndag.

Källa: unt.se