Läst 1375 ggr
[VSK]
3/1/13, 11:30 PM

Kalixskräll på Studenternas

Kalix har på allvar blandat sig i striden om en elitserieplats. Detta efter kvällens vändning mot Sirius på Studenternas, där Erik Olovssons segermål kom i den sista matchminuten. För ett pressat Sirius dras snaran åt - poäng på söndag mot Ljusdal är ett måste.

På Studenternas i Uppsala chockstartade ett piggt Kalix mot ett trögt Sirius. 0-2 ledning efter 10 minuter, och de var de fasta situationerna som var vapnet - en hörna och ett frislag.
Men Uppsalalaget, med Andreas Eskhult och Niklas Hellqvist tillbaka i laget, fick eftervart igång maskineriet och kunde hämta in och gå förbi. 5-2 målet sekunderna innan paus, då Andreas Eskhult frispelade Klas Nordström kunde gott varit matchavgörande.

Siriuskollaps - Olovsson matchhjälte
Men istället slappnade hemmalaget av, uppträdde slarvigt och gästerna kunde sakta krypa ikapp.
Efter två reduceringar i den 60:e och 68:e minuten var ställningen plötsligt 5-4, och plötslig nerv igen.
Ett till synes nervöst Sirius, som trots allt sett ut att ha kontroll på matchen i paus fick problem. I den 80:e minuten kom också bortakvitteringen efter svagt försvarspel - målskytt Erik Olovsson.

Det blev sedan också samme man, som avgjorde matchen i den sista minuten, efter att serverats en långboll av Mats Rönnqvist.
Sirius klappade fullständigt ihop i den andra halvleken, och Kalix har nu skaffat ett mycket bra utgångsläge i kampen om en elitserieplats.
För Kalix väntar närmast Gripen på hemmaplan, medan ett nu pressat Sirius är piskat att åtminstone ta poäng mot Motala.

Gripen med i en halvlek i Motala
Allsvenska Gripen hängde med i en halvlek mot Motala. Efter att Trolhättanlagets Johan Grahn både gett sitt lag ledningen och kvitterat till 2-2, kom hemmalagets psykologiska 3-2 mål strax innan paus av Jonas Eriksson.
Det blev också hemmalaget som höll undan och kunde vinna med 6-3.

I kvalgrupp 2 uteblev dock spänningen helt, då elitserielagen på hemmaplan enkelt kunde ta full pott.
Vetlanda vann med hela 9-1 hemma i SaPa Arena medan Ljusdal fick 7-4 hemma på IP. Detta efter att man släppt en 7-1 ledning till 7-4 i den andra halvleken.

Källa: bandysverige

Annons:
[GIKmio]
3/2/13, 12:13 AM
#1

Vetlanda-Örebro var överraskande. Visst Vetlanda har spelat i elitserien. Men 9-1 var överraskande då Örebro är ett bra allsvenskt lag. Som håller elitserieklass nästan.