Jonas Persson, Vetlanda

Deppigt i Vetlanda. Jonas "Skorven" Persson tvingas kvala även i år.

Tisdag 12 Feb 2013 21:10

Sirius och Vetlanda blev kvar under kvalstrecket och tvingas nu – precis som fjol – kvala sig kvar i elitserien.
Vetlanda hade saken i egna händer i hemmahallen, men vek ned sig i andra halvlek mot Gais Bandy som via seger med 4-3 säkrade kontraktet.
Även IFK Kungälv klarade sig undan kvalspel efter 6-1 mot ett reservbetonat Västerås SK.

Vetlanda hade bra publikstöd (1100) och tog också ledningen med 1-0. Efter 1-1 i paus ryckte Gais till 3-1 under andra halvlekens inledande minuter och höll sedan undan. Vetlanda fick jaga ur ett svårt läge eftersom laget behövde seger för att gå förbi Gais.
17-årige Filip Bringe gav hemmalaget hopp med sitt 2-3-mål, men det släcktes när Göteborgslagets Jacob Bucht satte sitt andra raka mål till 2-4.
Nu blir det kval för Vetlanda mot Ljusdal, troligen Örebro samt tvåan i Allsvenskans södergrupp (just nu Smålandskollegan Tranås).

Sirius-vinst förgäves
Sirius gjorde det man skulle mot jumbon IFK Motala – seger med 5-1 – men det hjälpte inte när Gais och Kungälv vann. Matchen var avgjord redan i paus (3-0).
I kvalet blir det nya möten med Motala. I samma grupp hamnar också Gripen Trollhättan samt Kalix alternativt Tillberga.