2013-01-20 18:06

Hellmyrs tvåmålsskytt i finalrepris

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Nilsson har hittat formen - lagom till VM

I den sista omgången före VM visade Patrik Nilsson sig på målhumör när hans Zorkij enkelt körde över Volga på hemmaplan. I matchen som slutade 10-2 stod Nilsson för hela fem av målen.
I finalreprisen från förra året, krossade Dynamo Moskva Kazan med 8-2.
Per Hellmyrs svarade för två av målen, på sin forne klubbkamrat Anders Svensson i målet.

Det var jämnt i en halvlek mellan de bägge Dynamolagen i finalreprisen från fjolåret i den ryska ligan.

Hellmyrs bakom Moskvas segerryck
Men vid ställningen 3-2 skruvade Dynamo Moskva upp farten och körde ifrån gästerna från Tatarstan.
Målen rasade in under den sista halvtimmen då man gick från 3-2 till 8-2 där Per Hellmyrs noterades för två av de viktiga målen.
I den första halvleken hittade också Daniel Mossberg målet, då han slog in en hörna bakom landslagskamraten Anders Svensson i Kazanmålet.

Nilsson femmålsskytt i "transportmatch"
Patrik Nilsson öste, liksom hans Zorkij in mål i hemmamatchen mot bortasvaga Volga från Uljanovsk. I matchen, som slutade hela 10-2 hamrade den svenska VM-anfallaren in fem mål - och verkar ha hittat målformen igen lagom till VM.

Zorkij återtog ledningen i den ryska ligan efter att Jenisej något överraskande tappat poäng i Sibiriens eget "El Clasico" mot Kuzbass - en match som slutade 3-3.

Resultat - Ryska ligan, lördag
Dynamo Moskva - Dynamo Kazan 8-2 (M: Per Hellmyrs 2, Daniel Mossberg 1)
Zorkij - Volga 10-2 (Z: Patrik Nilsson 5)
Kuzbass - Jenisej 3-3
Sayani - Neftyanik 6-6 (N: Tobias Holmberg 1, Christian Mickelsson 1)
Sibselmash - Baikal Energy 3-3
Vodnik - Rodina 1-6

Källa: bandysverige

Dynamo Moskvas Per Hellmyrs levererade två viktiga mål när man satte in segerrycket mot Kazan.