Etikettdivision-1
Läst 500 ggr
[Nomen Nescio]
2016-05-26, 09:30

Ny träningshall i Göteborgsområdet?

Att västkustbandyn krisar är ett problem för hela Bandysverige. GAIS fick ju avsluta en lovande satsning för några år sedan då Göteborgs kommun återigen förhalade möjligheten till hallbygge, och att Kungälv degraderas på grund av att de nekas elitlicens är ytterligare en spik i kistan för bandyns framtid i Göteborgsområdet. Surte kämpar förvisso på, men de har en bit kvar till sin forna elitstatus.

Mölndal Bandy är en förening som de senaste åren etablerat sig som ett topplag i ettan. Årets kval till allsvenskan blev inte så lyckosamt, men var kanske på sikt ändå en nyttig erfarenhet. Föreningens ungdomsverksamhet hör faktiskt till de fyra största i landet, så framtiden ser ljus ut. Men som alla andra lag i området för man en kamp mot västkustklimatet, och konstfrusen is är inte alltid en garanti för bra tränings- och spelförhållanden. Den gångna säsongen hade Mölndal Bandy inte ett enda träningspass på stor is innan säsongen drog igång - att man ändå lyckades ta hem serien var ett styrkebesked!

Förslag om bygge av hall har varit uppe flera gånger i kommunen, men hittills har det inte gått att realisera ett bygge. Nu har Mölndal Bandy under det senaste året arbetat fram ett förslag till en ny hall, där man i samverkan med övriga isklubbar i kommunen föreslår en tredelad arena för effektivt utnyttjande av faciliteterna. Själva skalet är enklast tänkbara, tak och isolerade väggar utan läktare eller andra publika bekvämligheter. Men möjligheten att på sikt bygga till och bygga om finns ju alltid….

Kostnaden för hallen beräknas till trettio miljoner, och föreningen kommer idag att presentera sin idé för politikerna. Man hoppas förstås främst på ett kommunalt engagemang, men har alternativa finansieringsidéer om det skulle utebli. Jan Adolfsson, ordföranden i klubben, har redan presenterat projektet för kommunens tjänstemän och säger till lokaltidningen att han har positiva förväntningar på dagens dragning för politikerna. I bästa fall tror man att en hall skall kunna stå klar redan 2018, plan B säger mellan 2020 och 2022.

Upp till toppen