Föreningar, klubbar

Delta BK

2016-04-25 16:18 #0 av: Gittan

Den 7 januari 2005 hände något i Karlstad. Det var då några bandyledare bestämde sig för att starta en ny bandyklubb.

Klubben fick namnet Delta Bandyklubb. Varför startades då denna nya klubb? Vi går in och läser på klubbens hemsida.

Sedan länge var det i Karlstad/Hammarö-området ett stort intresse för bandyspel bland både unga och seniorer.  Intresset var så stort att alla som ville spela bandy inte fick plats i de bandyklubbar som fanns.

Vi vet ju alla att ett av de störtsa hoten som finns inom bandyn är ju den som är intresserad slutar i i tidiga ungdomen med sporten när de inte kan utöva den. Om sedan några fortsätter in i seniortiden så kommer nästa hot för bandyn att det blir färre och färre föreningar och det är långa avstånd mellan dem. Det ger ju låga och dyra resor.

Därför startades Delta BK.

Har jag kollat rätt så la man ner verksamheten inför säsongen 2015/2016 i alla fall seniorspelet på grund av spelarbrist.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2016-04-25 17:55 #1 av: VSK

Om inte jag minns helt fel så har väl Delta spelat i elitserien ett år? 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.