Allmänt

En ny säsong med damerna i bandyn

2012-11-17 11:23 #0 av: Gittan

Idag, lördagen den 17 november börjar damallsvenskan sitt spel. Det kommer hända mycket för det är ju en ganska lång serie. Till slut så kommer vi kunna kora sveriges bästa lag i Friends Arena mars nästa år.

Lagen i allsvenskan är AIK, Hammarby IF, Kareby IS, Sandvikens AIK, Söråkers IF, Tranås BoIS, Uppsala BoIS och Västerås SK.

Hur är då förutsättningarna för de olika lagen att göra bra ifrån sig, att hamma högt i tabellen, att gå till slutspel och att inte komma sist?

Nykomlingarna
Nykomlingar brukar ha det svårt och de nya lagen är Hammarby IF och Uppsala BoIS.

Hammarby har en tunn trupp och blir det skador kan laget ligga illa till. Några spelare kommer få ta ett stort ansvar för spelet och det gäller att spelet lyckas.

Uppsala spelade i högsta serien säsongen 2009/10. Laget har behållt stommen och gjort en del förstärkningar. Laget äe alltså starkare än vid förra besöket i sociteteten. Man har en jämn trupp med fart.

Andra säsongen
Andra säsongen är i de flesta sporter den svåraste säsongen i en serie. De etablerade lagen har lärt sig hur de som var nykomlingar säsongen innan spelar. DE lag som spelar andra säsongen är Söråkers IF och Västerås SK.

Söråker har bara gjort några förändringar i laget. Man har tappat en spelare och fått en ny. Laget är ungt och är svårt att möta då det finns en bra spetskompetens.

Västerås har tappat sex spelare från förra säsongens trupp, men man har fått in tre finska landslagsspelare som höjer laget. Laget har några toppar, men det är stor skillnad på kvalitén mellan spelarna.

De etablerade
Så har vi då lagen som varit med några år AIK, Kareby IS, Sandvikens AIK och Tranås BoIS.

AIK är det regerande mästarlaget. Laget har denna säsong redan hunnit med att gå till final i World Cup Woman. Man har ett tunt men ett slagkraftigt lag. Det är toppkvalité på nästan alla platser.

Kareby får det svårare den här gången. Man har tappat en del bra spelare och man har fyllt på med bland andra en del unga spelare. Det gäller nu för laget att de unga spelarna klarar pressen och tar en stor roll i laget.

Vad finns att säga om Sandviken, som förlorade en enda match under hela fjolårssäsongen och det var SM-finalen och man har hela det laget intakt. Dessutom har man en stor trupp.

Vem vinner

Ska vi gå efter vad tränarna i lagen säger så tar Sandviken SM-guldet. Sju av tränarna säger Sandviken. Den åttonde säger AIK.

Personligen tror jag på en rolig serie där tyvärr Västerås och Hammarby hamnar i botten. Finalen spelas mellan AIK och Sandviken. Jag tror på repris av förra årets final - AIK vinner.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2012-11-17 12:19 #1 av: Leffe

Sandviken tar titeln den här gången

Anmäl
2012-11-17 13:22 #2 av: Pelle Långlös

Håller med LeffeD. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-11-17 15:26 #3 av: VSK

Ja SAIK ligger väldans bra till.

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2012-11-17 16:10 #4 av: GIKmio

Jag kan nästan ingenting om dambandy men säger Sandviken för dom brukar nämnas.

Sörj inte över att du åldras

många får inte den chansen

Anmäl
2012-11-17 18:12 #5 av: VSK

Jag kan tyvärr inget om dambandy jag heller Obestämd

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2012-11-17 18:55 #6 av: Gittan

Har ni ingen allmänbildningSkrattande

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.