Utanför ämnet

Bandyhaket 30 mars

2016-03-30 12:32 #0 av: Catwoman

Snabblagad kålpudding

(3-4 portioner)

  • 300 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 paket kryddkål
  • smör eller margarin
  • 1-2 matskedar ströbröd
  • 2-3 tomater
  • salt, vitpeppar
  • hackad persilja

Blanda färsen med ägget, salt och nymald vitpeppar. tillsätt kålen och rör smeten jämn.

Smörj ett ugnsäkert fat och bred ut smeten till en kaka. Strö ströbrödet över smeten. Lägg på några klickar matfett och grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 25 minuter.

Lägg skivade tomater på den färdiga puddingen och strö persilja över.

Servera med kokt potatis eller potatismos och lingon eller grönsallad.

Variation: Kryddkålen kan bytas ut mot en halv burk surkål (á 600 gram). Låt surkålen koka 10 minuter i buljong och kallna innan den blandas med färsen.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2016-03-30 14:28 #1 av: VSK

Det där receptet låter inte helt fel faktiskt. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.