Utanför ämnet

Bandykorvkiosken 22 mars

2016-03-21 17:00 #0 av: Catwoman

Korv Stroganoff

(4 portioner)

  • 300-400 gram falukorv, varmkorv eller wienerkorv
  • 1-2 gula lökar
  • 2-3 matskedar tomatpuré eller ketchup
  • 2-2,5 deciliter creme fraiche
  • 1/4 tesked salt, vit- eller svartpeppar
  • persilja hackad

Dra skinnet av falukorven och strimla den eller skiva mindre korvar. Hacka löken. Bryn matfettet och fräs korv och lök i detta några minuter. Tillsätt tomatpuré eller ketchup, späd med creme fraiche, lite i taget, och rör om.

Låt rätten småkoka utan lock 5 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar samt strö persilja över.

Servera med 

  • kokt ris och blandad grönsallad
  • kokt potatis och gröna bönor
  • spagetti och skivade tomater och gräslök

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2016-03-21 17:03 #1 av: AnnaKarin

Tyvärr, ingen av mina favoriträtter trots att, eller p g a att, jag lagat den väldigt ofta de senaste 35 åren.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Anmäl
2016-03-21 17:27 #2 av: Leffe

Jag gillar rätten

Anmäl
2016-03-21 19:04 #3 av: Catwoman

Jag också, men det ska vara creme fraiche och inte grädde som det brukar stå i olika recept.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2016-03-21 20:47 #4 av: VSK

Jag tror jag tar mig en bandykorv ja... Börjar sakna bandyn lite Yrar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-03-21 21:09 #5 av: AnnaKarin

#3 Jag föredrar den med creme fraiche och makaroner istället för ris men det var jag ensam om här.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.