Annons:
Etikettutanför-ämnet
Läst 453 ggr
Catwoman
2016-03-20 16:01

Bandykorvkiosken 21 mars

Kyckling i grädd-vinsås

(3-4 portioner)

  • 2 paket kycklinglår eller -ben
  • 1 paket kycklinglever
  • 2-3 matskedar smör elle margarin
  • 1 burk skalad gul lök
  • 1 burk hela champinjoner i smör eller vatten
  • 2-3 matskedar vetemjöl
  • 1-2 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter vitt vin eller 1/2 deciliter sherry
  • 1 tesked salt, vitpeppar
  • persilj, hackad

Tina kycklingdelarna och bryn dem i matfettet i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta. Bryn kycklinglevern i bitar och spara den tills vidare. Bryn väl avrunnen lök och champinjoner, lägg över dem i grytan. Strö över mjöl, häll på grädde och vin samt krydda med salt och vitpeppar.

Låt rätten koka cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg i kycklinglevern. Smaka av och krydda eventuellt mer. Strö hackad persilja över.

Servera med kokt potatis, färsk inlagd gurka och skivade tomater.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Annons:
[VSK]
2016-03-20 16:17
#1

Ja happ så nu får man laga sin egen mat oxå 😃

Skämt åt sido. Det där låter inte helt fel. Måste absolut provas.

Torparmor
2016-03-20 18:32
#2

Fast det saknas lite sting - ha i lite chili också 😉


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

Leffe
2016-03-20 23:58
Upp till toppen
Annons: