Utanför ämnet

Bandykorvkiosken 21 mars

2016-03-20 16:01 #0 av: Catwoman

Kyckling i grädd-vinsås

(3-4 portioner)

  • 2 paket kycklinglår eller -ben
  • 1 paket kycklinglever
  • 2-3 matskedar smör elle margarin
  • 1 burk skalad gul lök
  • 1 burk hela champinjoner i smör eller vatten
  • 2-3 matskedar vetemjöl
  • 1-2 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter vitt vin eller 1/2 deciliter sherry
  • 1 tesked salt, vitpeppar
  • persilj, hackad

Tina kycklingdelarna och bryn dem i matfettet i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta. Bryn kycklinglevern i bitar och spara den tills vidare. Bryn väl avrunnen lök och champinjoner, lägg över dem i grytan. Strö över mjöl, häll på grädde och vin samt krydda med salt och vitpeppar.

Låt rätten koka cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg i kycklinglevern. Smaka av och krydda eventuellt mer. Strö hackad persilja över.

Servera med kokt potatis, färsk inlagd gurka och skivade tomater.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2016-03-20 16:17 #1 av: VSK

Ja happ så nu får man laga sin egen mat oxå Skrattar

Skämt åt sido. Det där låter inte helt fel. Måste absolut provas. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-03-20 18:32 #2 av: Torparmor

Fast det saknas lite sting - ha i lite chili också Skämtar

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2016-03-20 23:58 #3 av: Leffe

#2 Ja låter bra

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.