[VSK]
2016-03-03 21:33

VSK Bandys lekstuga - tvåsiffrigt på Sandviken

"Tvåsiffrig seger. I en SM-semifinal.

VSK Bandy körde till slut över ärkerivalen Sandviken i ABB Arena med 11-3 på torsdagskvällen.

Första halvlek:

En mycket stark första halvlek av VSK Bandy. Grönvitt orkade anfalla med många spelare - och samtidigt försvara sig extremt noggrant. Om det inte vore för ramverket hade VSK varit i ledning med mer efter den första halvleken. Bara Simon Jansson hade tre stolpträffar i första halvlek.

Men det var Sandviken som inledde målskyttet.

Linus Forslund slog in en retur efter 22 minuter.

Men Grönvitt fortsatte jobba sig in i matchen och blev mer och mer effektivt.

Och vände helt på matchen – med två mål på två minuter.

Först var det junioren Emil Juhlén som var på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde rulla in kvitteringen.

Sedan avlossade Tobias Holmberg tunga bössan på en hörna. Saiktäcket räddade på mållinjen – men sedan ramlade bollen in i mål.

Och sex minuter senare, i 38:e minuten, åkte Jacob Bucht som så många förr i matchen igenom och sköt från distans. Då höll sig målkungen Jonas Nilsson framme och pangade distinkt in returen.

Klart rättvis 3-1-ledning för Grönvitt i paus".