Läst 952 ggr
[VSK]
2015-03-14 20:06

Nilssons hattrick gav SM-guld

"VSK Bandy är SM-mästare – efter 6-4 mot Sandviken. Det ordnade Grönvitt efter en dramatisk avslutning i Tele2 Arena.

VSK Bandy tog ledningen i den 17:e minuten. Tobias Holmberg placerade bollen snyggt till vänster om Abbe Bodin i SAIK-målet. Framspelningen kom från Johan Esplund. Och bara fyra minuter senare kunde Mikael Olsson lyfta in 2-0 efter en skicklig genomåkning av Johan Esplund.

Sandviken hade mest boll i första halvlek men VSK var omutligt i försvaret. Och vassa i omställningarna.

När VSK anföll var man flera snäpp hetare än Sandviken. Men SAIK skapade en hel del alltså – och i 45:e minuten drog målkungen Patrik Nilsson in reduceringen på hörna.

Men VSK:s svar kom direkt efter avslag. Simon Folkesson lyfte fram bollen mot Jonas Nilsson som drog till direkt på volley – i mål. Oerhört snyggt.

3-1 till Grönvitt i halvtidsvila.

En snackis i första halvlek var Johan Esplunds mål efter en briljant soloåkning – som dock dömdes bort för obstruktion".