Läst 613 ggr
[VSK]
2014-01-12 12:07

Skirö klättrar – tänker slå stockholmare igen

"Så kom den då. Skirö AIK:s första seger i damernas elitserie i bandy. Hammarby slogs tillbaka med 1-2 (0-1) på Zinkensdamm i lördagens match.

SAIK:s tjejer har inlett med tre tuffa matcher och programenligt förlorat alla.
Men vid dagens match i Stockholm slog man till och besegrade Hammarby i dess egen kula.
Blott 14-åriga (15 i mars) Gabriella Aronsson gav SAIK ledningen med 0-1 i första halvlek och den ledningen stod sig till paus.

Fem minuter in på andra halvlek klev SAIK:s mest rutinerad spelare, Kicki Sigfridsson, in i handlingen och satte 0-2 på straff.
Hammarby lyckades med en reducering till 1-2 med drygt tio minuter kvar att spela men närmare kom inte Bajen som därmed fick se sig passerat av SAIK i tabellen.

Nästa match för Skirö blir kommande helg då en ny Stockholmsresa väntar eftersom man möter AIK borta.
Detta är en match där det också finns poängchans för småländskorna"