[VSK]
2013-03-07 18:48

Dynamo Super Cup-mästare

Stockholm 2012-10-12 - Bandy World Cup 2012 ,  -

Tvåmålsskytten Daniel Mossberg stod för Dynamos viktiga 4-3 mål i Super Cup-finalen mot Zorkij.

- Mossberg i avgörande roll

För andra gången under säsongen knep Dynamo en trofé mot Zorkij på bortaplan.
I höstas vann man den ryska cupen - igår Supercupen. I matchen som slutade 5-2, inför 4 237 åskådare i Krasnogorsk, stod Daniel Mossberg för två mål hos segrande Dynamo.

Det var som vanlig jämnt när Moskvaregionens giganter Dynamo Moskva och Zorkij möttes i den uppskjutna Super Cup-finalen. Ett tillfälle att också visa musklerna inför det stundande slutspelet.
Men precis som i det senaste ligamötet lagen emellan, gjorde Dynamo ett segerryck i den andra halvleken.

Mossberg-mål i avgörande läge
Efter att Zorkij hämtat in ett 1-3 underläge till 3-3, efter bland annat mål av Patrik Nilsson, stod finalen och vägde ända in i slutminuterna.
Då, i den 87:e minuten slog Daniel Mossberg in 4-3 och Dynamo lagt ena handen på pokalen.

Den andra handen kunde definitivt läggas på, efter att Alexander Tyukavin krutat in 5-3 på straff i den 89:e.
Dynamo tog därmed sin andra titel för säsongen, men framför allt tog man en viktig prestigeseger inför slutspelet.

Källa: bandysverige