Ryska VM-hjältar i fokus.

Sandviken 2012-10-13 - Bandy World Cup 2012 ,  -

VM-kungen Maxim Ishkeldin - tvåmålsskytt när Zorkij besegrade Sibselmash.

- Zorkij behåller serieledningen

Patrik Nilsson inledde målskyttet när Zorkij enkelt slog Sibselmash med 7-3 och behåller serieledningen i den ryska ledningen.
VM-kungen Maxim Ishkeldin svarade för två av målen.

Zorkij hade inga problem med att på hemmaplan besegra sjätteplacerade Sibselmash från Novosibirsk.
Efter att Patrik Nilsson inlett målskyttet i den femte minuten trillade målen in.
6-1 i paus, innan serieledarna slog av på takten och till slut vann med 7-3. Tvåmålsskytt i matchen blev en av de stora ryska VM-namnen - Maxim Ishkeldin.

En annan av de framträdande ryska spelarna i VM - anfallaren Igor Larionov, blev frontfigur när han i slutminuterna avgjorde för sitt Rodina mot bottenlaget Uralskij Trubnik med sitt 3-2 mål.
Det femteplacerade Kirovlaget var med två minuter kvar, på väg mot en missräkning vid ställningen 2-2 - då klev Larionov in och frälste de 5 000 hemmafansen med sitt avgörande 3-2 mål.

Programmet är ganska intensivt fram till serieavslutningen, och redan på lördag är det dags för ett toppmöte och derby när de regerande mästarna Dynamo Moskva tar emot serieledande Zorkij - där sex svenskar är involverade.